Flamingogenbrug

Aflever dit overskydende flamingo hos Råt&Godt – og mindsk dit klimaaftryk

Tidligere har det i Aalborg og omegn ikke været muligt at genanvende flamingo – men er der lavet om på i 2021. Råt&Godt indsamler flamingo (EPS), som vi herefter komprimerer til genanvendelse. Projektet er startet op i samarbejde med Center for Grøn Omstilling, Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling, Aalborg Forsyning og andre partnere.

Råt&Godts flamingoindsats

EPS-komprimering hos Jorton - Råt&Godt - flamingogenbrug - cirkulær økonomi - genanvendelse - flamingo - EPS - polystyren

Vil du høre mere?

Kontakt logistikansvarlig Nels for mere information om ordningen på:

Råt&Godt tilbyder en flamingoindsamlingsordning til erhverv:

Virksomheder, der tilmelder sig ordningen, kan indlevere eller få afhentet deres EPS-affald.

Privatpersoner kan aflevere flamingoaffald på deres lokale genbrugsstation i Aalborg Kommune. I samarbejde med Aalborg Forsyning har vi nemlig opstillet separate containere til indsamling af EPS på alle kommunens genbrugspladser.

Flamingo er 100 % genanvendeligt, og for hvert kilo, der genanvendes, spares klimaet samlet set for 5,5 kilo CO2 og 30 liter vand. Det svarer ca. til halvdelen af CO2-udledningen ved produktionen af en ny T-shirt. Al EPS, der indsamles, kommer til at indgå i et cirkulært ressourceloop, hvor det omdannes til nye EPS-produkter igen og igen.

Ved at aflevere dit flamingo hos os, sikrer du, at det ikke brændes af, men i stedet kommer tilbage i sit rette element.

Råt&Godt – fordi mennesker og materialer fortjener en chance til.

En del af FleXskrald

Råt&Godts flamingogenbrugsindsats startede som en del af Center for Grøn Omstillings projekt FleXskrald. Råt&Godts rolle i projektet var at afsøge muligheder for genanvendelse af EPS og andre byggematerialer. Tidligere hørte EPS under restaffald, som sendes til afbrænding, på Aalborg Kommunes genbrugspladser. I samarbejde med Aalborg Forsyning er EPS nu en fraktion, som sorteres for sig selv, hvorefter Råt&Godt håndterer og sender komprimeret EPS tilbage til producenterne til genanvendelse. En anden væsentlig del af indsatsen er partnerskaber med virksomheder – herunder særligt detail- og byggebrancherne.

Læs mere om projektet på: FleXskrald og Aalborg Kommunes hjemmesider.

Projektet var støttet af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

Følg med

 

Følg med i vores aktiviteter på:  Facebook. Her slår vi løbende nyheder op om betydningen af flamingogenanvendelsen for samfundet og vores samarbejdspartneres indsats for at bidrage til mindre CO2-udledning og større social ansvarlighed.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os