Flamingogenbrug

Aflever dit overskydende flamingo hos Råt&Godt – og mindsk dit klimaaftryk

Indtil nu har det i Aalborg og omegn ikke været muligt at sortere flamingo – men er der lavet om på. I samarbejde med Center for Grøn Omstilling, Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling, Aalborg Forsyning Renovation og andre partnere indsamler Råt&Godt flamingo (EPS), som vi herefter komprimerer til genanvendelse.

 

Råt&Godt tilbyder en flamingoindsamlingsordning til private og erhverv:

Virksomheder, der tilmelder sig ordningen, kan indlevere deres EPS-affald på vores indsamlingscentral på Hjulmagervej 58, når det passer dem.

Har I et større byggeprojekt, kan vi desuden tilbyde at sætte en EPS-presser hos jer, så flamingoen kan komprimeres til cylinderforme og afhentes direkte på byggepladsen.

Privatpersoner kan aflevere flamingoaffald på Hjulmagervej 58 inden for Råt&Godts åbningstid:

  • Mandag-torsdag kl. 8-17
  • Fredag-lørdag kl. 10-15

I samarbejde med Aalborg Renovation har vi opstillet separate stativer til indsamling af EPS på kommunens genbrugspladser.

Flamingo er 100 % genanvendeligt, og for hvert kilo, der genanvendes, spares klimaet samlet set for over 5 kilo CO2. Det svarer ca. til halvdelen af CO2-udledningen ved produktionen af en ny T-shirt. Al EPS, der indsamles, kommer til at indgå i et cirkulært ressourceloop som isolering ved cementbyggeri eller omstøbning til nye forme.

Ved at aflevere dit flamingo hos os, sikrer du, at det ikke brændes af, men i stedet kommer tilbage i sit rette element.

Råt&Godt – fordi mennesker og materialer fortjener en chance til.

EPS-komprimering hos Jorton - Råt&Godt - flamingogenbrug - cirkulær økonomi - genanvendelse - flamingo - EPS - polystyren

Vil du høre mere?

Kontakt logistikansvarlig Nels for mere information om ordningen på:

Du er også altid velkommen til at besøge vores indsamlingsplads. Vi ses ved den gamle togremise for enden af Hjulmagervej – i hjertet af Aalborg.

En del af FleXskrald

Råt&Godts flamingogenbrugsindsats er en del af Center for Grøn Omstillings projekt FleXskrald. Råt&Godts rolle i projektet er at afsøge muligheder for genanvendelse af EPS og byggematerialer. Tidligere hørte EPS under restaffald, som sendes til afbrænding, på Aalborg Kommunes genbrugspladser. I samarbejde med Aalborg Forsyning Renovation, er EPS nu en fraktion for sig selv, som Råt&Godt håndterer og sender til genanvendelse. En anden væsentlig del af indsatsen er partnerskaber med virksomheder – herunder særligt detail- og byggebrancherne.

Læs mere om projektet på: FleXskrald og Aalborg Kommunes hjemmesider.

Projektet støttes af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

Partnere i flamingoordningen

TL BYG

Mennesker, materialer og vidensdeling

Følg med

 

Følg med i vores aktiviteter på:  Facebook. Her slår vi løbende nyheder op om betydningen af flamingogenanvendelsen for samfundet og vores samarbejdspartneres indsats for at bidrage til mindre CO2-udledning og større social ansvarlighed.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os