Patricks forberedelse til praktik

Denne artikel viser Patricks vej i praktik hos en virksomhed, der laver speciallavede møbler. Patrick har været tilknyttet Råt&Godts afdeling Småt&Godt, som er støttet af Den A. P. Møllerske Støttefond. Artiklen bygger på interview med Patrick.

Personlig og faglig udvikling har banet vejen til beskæftigelse 

Patrick begyndte i forløb hos Råt&Godt efter en periode med ledighed, og han havde derfor brug for at få struktur på sin hverdag og finde sin vej tilbage i beskæftigelse. Det har forløbet hos Råt&Godt hjulpet ham med, og netop en struktureret hverdag med et meningsfuldt indhold har forberedt Patrick til at begynde i praktik.  

Fra tidligere har Patrick en del håndværksmæssig erfaring fra forskellige brancher, men han har særligt en del erfaring med tømrerarbejde. Hos Råt&Godt har Patrick kunne bygge videre på sin erfaring med tømrerfaget, så har han fået trænet flere byggemetoder og sin evne til at arbejde omhyggeligt og præcist.  

Hos Råt&Godt har jeg fagligt fået en del erfaring indenfor finessearbejde og arbejdet i genbrugsmaterialer, fortæller han.   

Patrick har lavet mange forskellige produkter og været en del af flere projekter hos Råt&Godt. Han har bl.a. lavet møbler til børn, men han har også lavet andre produkter som flotte sildebensborde, som virkelig kræver et skarpt øje for detaljer. Arbejdet i træværksteder har på den måde givet Patrick endnu mere værkstedserfaring, som han kan trække på i sin kommende praktikplads. 

  

Støtte til at få fremtidsplanerne på plads 

Der har været lidt forskellige ting undervejs, som Patrick har overvejet at beskæftige sig med efter sit forløb hos Råt&Godt. Han har fået hjælp af Råt&Godts personale samt af kommunen til at lave en plan for fremtiden og finde ud af, at hans interesse er inden for snedkerfaget. 

At arbejde i genbrugsmaterialer giver produkter med charme 

Hos Råt&Godt arbejdes der overvejende i genbrugsmaterialer, og Patrick synes, det er spændende at finde nye anvendelsesmuligheder af brugte materialer. Det har givet ham en indsigt i, hvordan der kan laves flotte produkter med charme af ud at ting, der oftest smides væk.  

Jeg har altid godt kunne lide det koncept, at du kan tage noget gammel og sætte nyt liv i det. Der er en del flere materialer, der stadigvæk kan bruges, end hvad man ellers tror. Hos Råt&Godt er der en chance for, at vi kan give materialerne nyt liv. Det er også noget, jeg gerne vil arbejde med igen på et tidspunkt. 

Jeg har altid godt kunne lide finessearbejde og lave møbler. Jeg kan godt lide at lave noget, som alle andre mennesker ikke bare laver. 

Forløbet hos Råt&Godt har givet Patrick noget fast at stå op til, så han undgår at sidde for meget derhjemme uden noget at give sig til. At få skabt struktur på hverdagen og samtidig udvikle sig fagligt og socialt har været med til at bane vejen til en praktikplads og et muligt fleksjob.  

Det at være aktiv og have noget at give sig til har været en stor hjælp til at gøre mig klar til noget nyt igen. Personlighedsmæssigt vil jeg mene, at jeg har udviklet mig en hel del, fordi da jeg startede herude, var jeg ikke så god til at snakke med andre mennesker – det har jeg lært, så jeg er blevet mere social. 

I praktikken vil der være mange forskellige arbejdsopgaver, og Patrick er ikke bange for at tage fat og ser frem til at løse de forestående opgaver. 

 På sigt ønsker Patrick at tage en uddannelse til møbelsnedker og få mere erfaring, så han kan starte op som selvstændig. Han vil nemlig gerne skabe nogle anderledes produkter ved at arbejde i genbrugsmaterialer, lige som han har lært hos Råt&Godt.  

 

Råt&Godt – fordi mennesker og materialer fortjener en chance til.

Den A. P. Møllerske Støttefond

– støtter udviklingen af en socialansvarlig børne- og ungdomsmøbellinje lavet af genbrugsmaterialer

I 2020 bevilligede Den A. P. Møllerske Støttefond 1.684.000 kr. til udviklingen af en børne- og møbellinje, Småt&Godt. Projektet giver os mulighed for at hjælpe flere unge fra kanten af arbejdsmarkedet i beskæftigelse.

I løbet af projektperioden vil 10 unge med udfordringer ud over ledighed beskæftiges og støttes til at komme videre i uddannelse eller job gennem Småt&Godt-afdelingen. Målet er at mindst 8 unge kommer succesfuldt videre i meningsfuld beskæftigelse. For at nå dette mål skaber vi partnerskaber med virksomheder, der vil bidrage til den socialansvarlige udvikling med genbrugsmaterialer gennem fælles projekter, praktikker, lærepladser og ordinære jobs.

Projektet følges og evalueres af Cabi – plads til flere i arbejde.

Projektet støttes af Den A. P. Møllerske Støttefond i en to-årig periode.

 

Råt&Godt – fordi mennesker og materialer fortjener en chance til.

Kontakt os

Kontakt Råt&Godts socialrådgiver, Katrine, hvis du vil høre mere om vores beskæftigelsestilbud.

Katrine Dalsgaard

Assisterende leder og socialrådgiver
E-mail: kontakt@raatoggodt.dk
Telefon: 50 47 02 82

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os