Tanja

Kontakt Tanja

E-mail: soedtogbloedt@raatoggodt.dk
Facebook & Instagram: @sodtogblodt

Stillingsbetegnelse
Syansvarlig i Sødt&Blødt og pædagogisk kontaktperson

Uddannelse
Pædagog og autodidakt syerske

Fun Fact
Mens jeg boede i Firenze solgte jeg mit hår til en frisør for at få råd til at leve.. efter to gange blev det meget kort!!

Min rolle i Råt&Godt

Jeg har ansvaret for Sødt&Blødt – et socialøkonomisk syrum. Det vil sige, at jeg håndterer alle syopgaverne i Råt&Godt. Desuden er jeg pædagogisk kontaktperson for de unge i min afdeling.

De fleste opgaver er efterspørgsler fra kunder, som henvender sig fordi de har hørt om os fra andre, vi har syet produkter til. I Sødt&Blødt kan vi lave et bredt udsnit af tekstilprodukter, og jeg synes, at det er fedt med så varierende opgaver. Vi laver blandt andet hynder, hævestykker til bagerbutikker, genanvendeligt indpakningspapir, mundbind og upcycling af tøj for en tøjbutik i Aalborg. Vi producerer også ting, som vi sælger her i butikken. For eksempel får vi doneret stof fra IKEA og genbrugsbutikker, som vi upcycler til nyt tøj.

De unge er med fra start til slut. Deres rolle er at være en del af en arbejdsplads, en produktion. Vi er et team, som arbejder mod et fælles mål. Nogle stryger, mens andre klipper og syer sammen. Vi prøver at finde frem til det, den enkelte er bedst til, og så er det den rolle, som personen får. Det er fedt at se de unge udvikle sig i rollerne. Nogle har aldrig prøvet at sy, når de kommer her, men de synes det virker spændende, og enkelte ender med at anskaffe sig en symaskine selv.

Som kontaktperson hjælper jeg de unge med praktiske ting i dagligdagen. Der kommer nogle gode samtaler, når man sidder og arbejder kreativt med sine hænder. Samværet med de unge er noget af det bedste ved mit job.

Jeg kan også godt lide at ens arbejde er ens hobby. Jeg har tidligere arbejdet som skrædder i København og haft det Gyldne Dådyr, en secondhand butik med min kusine, Carina fra Kredsløb Deluxe, hvor vi lavede redesign af tøj og møbler.

Egentlig har jeg altid formet tøj inspireret af modebilledet. Dét, sammen med interessen for second-hand, er noget, jeg tager med mig i Sødt&Blødt.

null

Sødt&Blødt

Sødt&Blødt upcycler genbrugstekstil til nye produkter og laver syopgaver for kunder.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os