Tuborgfondet

– støtter udviklingen af Sødt&Blødt

I 2020 bevilligede Tuborgfondet 57.077 kr. til anskaffelse af inventar og maskiner til Sødt&Blødt – et socialøkonomisk syrum.

Bevillingen gav Sødt&Blødt mulighed for at udskifte de gamle, slidte symaskiner med nye maskiner, der er med til at øge kvaliteten og effektiviteten af vores arbejde. Derudover har vi fået en varmepresser og scanner, så vi nu også kan tilbyde tryk på tekstil. Tuborgfondets støtte har medført at Sødt&Blødt nu kan tage større opgaver ind og udføre dem hurtigere, og i bedre kvalitet, end tidligere.

I 2020 etablerede vi et større syrum med isolerede vægge, et godt arbejdsbord og opbevaringsplads til Sødt&Blødt, som hidtil havde arbejdet i campingvogne.  Takket være Tuborgfondet har vi nu fået en mere bæredygtig varmekilde, end varmeblæserne, som vi tidligere brugte, i form af en luft-til-luft varmepumpe, der kan holde en stabil temperatur hele døgnet. Varmepumpen forbedrer holdbarheden af vores stof og maskiner, som ikke længere eksponeres for kulde og fugt, og så styrker den ikke mindst arbejdsmiljøet.

Beskæftigelsesindsatsen blev delvist suspenderet over flere omgange grundet Covid-19. Derfor iværksatte vi i Råt&Godt en indsats, hvor de unge ”mødte ind” og ”tjekkede ud” hjemmefra ved at ringe til deres kontaktperson, så vi kunne fastholde den tætte kontakt, der er så vigtig for at understøtte de unges trivsel og positive udvikling. Med støtten fra Tuborgfondet og anskaffelsen af de nye symaskiner og overlocker kunne borgerne arbejde hjemmefra under Corona-nedlukningerne, så hverdagen forblev så normal som muligt, og vi kunne holde det beskæftigelsesrettede fokus på interesse- og kompetenceafklaring. Se et eksempel på en opgave, der blev løst hjemmefra her.

På grund af støtten fra Tuborgfondet kan vi beskæftige flere unge borgere i denne afdeling af Råt&Godts beskæftigelsestilbud, og vi har meget bedre mulighed for at tilbyde de unge relevante arbejdsopgaver indenfor syområdet. Tidligere var Sødt&Blødt nødt til at arbejde på skift og udlåne unge til andre afdelinger i Råt&Godt, fordi der ikke var symaskiner og udstyr nok til alle.

Derfor har bevillingen fra Tuborgfondet gjort en kæmpe forskel for hele afdelingen. 

Sødt&Blødt anno 2020

Bevilling: 57.077 kr.

Periode: 2020

Projektet bidrager til følgende verdensmål

null

Sødt&Blødt

Skal Sødt&Blødt hjælpe dig med en bæredygtig syopgave? Se hvad de kan tilbyde og find kontaktoplysninger her.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os