Et Værksted i Udvikling

Råt&Godt – et værksted i udvikling, er et socialøkonomisk kreativt værksted, hvor vi gennem autodidakt læring og arbejde motiverer udsatte borgere i alderen 18-30 år i uddannelse eller job. Vi bygger skræddersyet møbler og inventar af genbrugsmaterialer til private, erhverv og institutioner. Vi mener at både mennesker og materialer fortjener en chance til. 

Beskæftigelsestilbud

Råt&Godt er en socialøkonomisk virksomhed, hvis primære formål er at hjælpe unge borgere med udfordringer ud over ledighed videre i meningsfuld beskæftigelse. Det gør vi igennem helhedsorienterede beskæftigelsesforløb, der tilrettelægges efter den enkeltes behov, interesser og fremtidsplaner. 

Vores forløb tilbydes i alle tre afdelinger: 

  • Værksted og butik

  • Materialebanken

  • Urban City

Målgruppe

Målgruppen er unge i alderen 18-30 år, der kan have særlige udfordringer der gør det vanskeligt for dem, at gennemføre en uddannelse eller opnå og fastholde et ordinært arbejde. 

Vores målgruppe kan have fysiske, psykiske eller sociale problemer udover ledighed såsom misbrug, kriminalitet, dobbeltdiagnoser mv. Fælles for målgruppen er, at de har behov for en struktureret, helhedsorienteret og håndholdt indsats i deres vej til ordinært arbejde eller uddannelse.

Målgruppen kendetegnes endvidere ved, at være nysgerrig på, eller have en interesse inden for kreative- og håndværksfag, der oftest tilbydes på erhvervsuddannelser. Mulighederne kan være mange, og vi er derfor altid til rådighed for uddybende spørgsmål omkring hvad vi kan tilbyde. Det kan eksempelvis være inden for fag såsom:

  • Tømrer, snedker, maler, smed, murer og øvrige håndværksfag.
  • Syerske, designer, kunstner, tegner og illustrator.
  • Digitalisering, website, sociale medier, fotografering og marketing.
  • Detail- og servicefag.

Råt&Godt fungerer næsten som en almindelig arbejdsplads, men hvor de unge har mulighed for at afprøve forskellige former for håndværk samt kreativt og praktisk arbejde. Formålet er at styrke den enkeltes kompetencer, motivation og ejerskab i forhold til arbejdsmarkedet og skabe overgange til ordinær beskæftigelse.

Overskuddet af alt salg fra butikkerne og materialebanken går til at støtte de unge på forskellig vis: gratis frokost, gratis massage, sociale arrangementer og udflugter, eller praktisk økonomisk støtte til den enkelte, fx i form af en ny cykel, indskud til lejlighed eller lignende.

Vi ønsker at gøre en forskel for de unge som mangler støtte til at komme videre i livet, i den retning som er individuelt rigtig for vedkomne!

Tryk nedenfor for at læse meget mere om Råt&Godts beskæftigelsestilbud.

Ved at klikke ”Forstået” samtykker du til vores og tredjeparters brug af cookies med formål om at målrette reklamer og indhold samt føre webstatistik. Samtykke kan til en hver tid trækkes tilbage.  Læs nærmere i vores cookie- og privatlivspolitik.